Logo Brabant Herinnert

De Koffer, Auschwitz van dichtbij (Avondvoorstelling 20:00)

De Koffer is een indrukwekkende theatervoorstelling van theatergroep De Josjes. Een stuk over jongeren van deze tijd die erachter komen wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd. Verhalen uit die tijd slaan de brug naar thema’s van nu: vooroordelen, vluchtelingen, verantwoordelijkheid en keuzes maken.

Deze voorstelling is eerder opgevoerd in het doorvoerkamp Breendonk vlakbij Antwerpen en op 15 april wordt dit dramastuk twee keer opgevoerd (16:00 en 20:00 uur) in het Maczek Memorial Breda. Een plek die de Tweede Wereldoorlog herdenkt en de bevrijding van Breda door de Polen.

Het verhaal: Anouk van de Broek krijgt voor geschiedenis huiswerk op. Ze moet een opstel schrijven over de Tweede Wereldoorlog. Ter inspiratie krijgen alle leerlingen een voorwerp mee. Anouk krijgt een oude koffer.

Als ze ’s avonds op haar kamer wat aan de koffer morrelt, blijkt dat hij open kan en dat er een beer in zit. Met de beer in haar hand valt ze in slaap. Vanuit de verte hoort ze iemand haar naam roepen. Plotseling staat er een Joods meisje in vreemde kleren in haar kamer: Esther van Praag. Wanneer ze beiden aan de beer trekken, zoeven ze samen terug in de tijd en komen ze in een barak in Auschwitz terecht.

Leeftijdsadvies: vanaf groep 7/8

Contact

Ettensebaan 17 A

4812 XA Breda

Stuur een e-mail
0650615422
Bezoek de website

Wanneer

15 april 2023 20:00 - 21:30

Toegang en prijzen

Toegang €5.00