Logo Brabant Herinnert

Dodenherdenking Dongen

Dit jaar valt de Nationale Dodenherdenking op 4 mei op een donderdag. Om 20.00 uur worden in het hele land twee minuten stilte in acht genomen. Herdacht worden al diegenen die tijdens de Twee Wereldoorlogen zijn omgekomen en allen die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog.

Voorafgaande aan de twee minuten stilte vindt een herdenkingsbijeenkomst in De Cammeleur plaats, gevolgd door een stille tocht en een herdenkingsplechtigheid bij de Bevrijdingskapel. De herdenking in De Cammeleur start om 18:45 uur en is voor iedereen vrij toegankelijk. Vanaf 18.30 uur is de zaal open. Verschillende sprekers zullen stilstaan bij wat Oorlog teweeg brengt.

Na de herdenking volgt rond 19:30 uur een stille tocht vanaf de Cammeleur naar de Bevrijdingskapel. De tocht voert via de Hoge Ham, door de Geer en Nieuwstraat. De stoet wordt begeleid door leden van de Breda City Pipes & Drums.

Bij het monument volgen nog enkele korte toespraken, inclusief een overweging door een spreker van de huidige generatie twintigers. Om 20:00 uur luiden de klokken en wordt de Taptoe geblazen, gevolgd door twee minuten stilte.

Contact

Nieuwstraat 10

5104 HA Dongen

Stuur een e-mail
Bezoek de website

Wanneer

4 mei 2023 18:30 - 20:30

Toegang en prijzen

Toegang gratis