Logo Brabant Herinnert

Expositie Wings over Woensdrecht

Vrijwilligers van het museum Wings over Woensdrecht en leden van het  Plane Hunter Recovery Team [ PRT ] hebben samen in het museum een tentoonstelling ingericht over neergestorte vliegtuigen en V1- en V2- wapens (vliegende bommen).

Het Plane Hunter Recovery Team is een groep enthousiaste mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neergestorte vliegtuigen lokaliseert, onderdelen verzamelt en onderzoekt.

Er zijn speciaal gemaakte video’s en foto’s te zien over de op diverse locaties in de Zuidwesthoek neergestorte vliegtuigen en V1’s tijdens de genoemde periode.

Ook zijn er twee vitrines ingericht van gevonden en geborgen onderdelen van een neergestorte Spitfire, gelokaliseerd in de buurt Huijbergen, waar ze nu nog mee bezig zijn.

Verder ligt er een uniek document van de hand van Dhr van Loo ter inzage over het ontstaan van de vliegbasis en het leven op het vliegveld Woensdrecht in de jaren 1940- 1945. De heer van Loo is werkzaam bij het NIMH ( Nederlands Instituut voor Militaire Historie).

Ook ligt er veel info ter inzage in boeken en tijdschriften uit die periode over de vele types Spitfires – V1’s en V2’s en de bevrijding op 24 oktober 1944 in Woensdrecht.

Contact

Onze Lieve Vrouw ter Duinenlaan 199

4641 RM OSSENDRECHT

06 44821180
Bezoek de website

Wanneer

Op woensdag, zaterdag en zondag 13:00 - 16:00

Toegang en prijzen

inclusief een kopje koffie bij Brasserie Abdijbos €6.00