Pop-up Museum Market Garden

Op de Noordkade in Veghel bevindt zich van 14 tot en met 22 september een pop-up museum met als thema Market Garden (MG). In het museum maak je kennis met deze belangrijke periode in de geschiedenis. Je ziet er ruim veertig uniformen van verschillende landen en eenheden die gevochten hebben tijdens Operatie Market Garden. Ook zijn er diverse voertuigen uit WO2 te zien, van fietsen tot half tracks. Het museum is van 14 tot en met 22 september te bezoeken in de Malerij aan de Verlengde Noordkade in Veghel. Het is dagelijks geopend van 10 tot 20 uur. Toegang is gratis. Voor kinderen is er een speurtocht door de vitrines.

Over Operatie Market Garden
In september 1944 vond er een grote luchtlandingsoperatie plaats met als doel bruggen te veroveren met parachutisten, waarover het geallieerde grondleger kon oprukken naar het Ruhrgebied in Duitsland. Om zo de capitulate van Duitsland te bespoedigen. Deze operatie werd Market Garden genoemd. Ook Veghel is toen bevrijd. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, en dat mogen we niet vergeten.

Dit museum is tot stand gebracht door Paul de Bont en mede mogelijk gemaakt door Stichting Cultuur Haven Veghel, verzamelaars en sponsoren.

Contact

Verlengde Noordkade 10 12

5462 EC Veghel

Stuur een e-mail
0627216756

Wanneer

Van 14 september 2024 tot 22 september 2024 10:00 - 20:00

Toegang en prijzen

Toegang gratis