Logo Brabant Herinnert

ONTDEK

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben de levenspaden van mensen uit binnen- en buitenland elkaar gekruist en zijn levens voor altijd ingrijpend veranderd. Brabant Herinnert verzamelt, bewaart en ontsluit persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog: groot of klein, over de mobilisatie, het verzet, collaboratie of tewerkstelling. “Verhalen waarin vaak een levens veranderende keuze centraal staat”.

Ga er op uit met je familie en vrienden en ontdek onze partner musea in Noord-Brabant. Ga terug in de tijd en ontdek de vele inspirerende geschiedenisverhalen over de Tweede Wereldoorlog die nog altijd tastbaar en voelbaar zijn.

Nationaal Monument Kamp Vught

Het herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught verteld over het ontstaan van het kamp en over het nationaalsocialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Het museum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zie hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren.

Biesbosch MuseumEiland

Nationaal Park de Biesbosch een hemel voor natuurliefhebbers. Het Biesbosch MuseumEiland toont de historie, het heden en de toekomst van dit gebied, maar laat vooral ook zien hoe de mens het gebied heeft vormgegeven.

Maczek Memorial Breda

In Breda vind je het Generaal Maczek Memorial, aangrenzend aan het Pools Militair Ereveld. Dit memorial biedt ruimte voor erkenning en herdenking van de bijdrage die de Poolse strijders hebben geleverd aan onze vrijheid.