Logo Brabant Herinnert

Agenda Brabant Herinnert

18 september 2023

Eindhoven

Als enige stad in West-Europa herdenkt Eindhoven al vanaf 1945 haar bevrijding, exact op de dag dat de stad werd bevrijd door Britse en Amerikaanse troepen met het organiseren van een fakkeltocht en een defilé.

24 september 2023

's-Hertogenbosch

Kamerorkest Concerto Brabant.

Van 26 mei 2023 tot 30 november 2023

VUGHT

In de foto-expositie ‘Oekraïne: het pad naar vrijheid’ wordt de strijd tegen de Russische overheersing in beeld gebracht aan de hand van het werk van elf Oekraïense fotografen en één filmmaker.

12 oktober 2023

Maczek Memorial Breda

Een complete beleving door storytelling: live muziek, drankjes en hapjes uit oorlogstijd; we nemen u twee uur lang mee terug in de tijd.

13 oktober 2023

Ysselsteyn

Panorama Ysselsteyn is een unieke klankbeleving op de enige Duitse militaire begraafplaats van Nederland in Ysselsteyn, gecreëerd door het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk.

14 oktober 2023

Erp

Ter nagedachtenis aan burgemeester Herman Verheijen wordt in Erp een struikelsteen gelegd.

19 oktober 2023

Maczek Memorial Breda

Een complete beleving door storytelling: live muziek, drankjes en hapjes uit oorlogstijd; we nemen u twee uur lang mee terug in de tijd.

22 oktober 2023

Moergestel

Kranslegging bij monument onder begeleiding van “The Clan Lamont Pipeband”.
onder het genot van een kopje koffie / thee luisteren naar de informatie van “Signi” zoekhonden en genieten van de muziek van “Buut Vrij” .

28 oktober 2023

Roosendaal

Elke laatste zaterdag van oktober herdenkt de gemeente Roosendaal de bevrijding. Op 30 oktober 1944 werd de stad Roosendaal bevrijd, en enkele dagen daarvoor de dorpen. Met de tocht eren we de bevrijders, De Britten en de Canadezen.

29 oktober 2023

Helmond

Een muziekdramatische productie over hoop in barre tijden.

29 oktober 2023

Oisterwijk

Elke laatste zondag van de maand is er om 11.00 uur een rondleiding over de Joodse begraafplaats aan de Hondsbergselaan in Oisterwijk

24 december 2023

Bergen op Zoom

Op Kerstavond zullen er 2400 kaarsjes branden als eerbetoon aan de Canadese en Britse militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

4 mei 2024

Meierijstad

Op 4 en 5 mei vinden er in Meierijstad diverse activiteiten plaats rondom dodenherdenking en bevrijdingsdag. Zodra er meer bekend is over het programma komt dat op Meierijstad Herdenkt – herdenken en vieren te staan.

Dagelijks van 1 september 2024

Meierijstad

In september/oktober 2024 vinden in Meierijstad tal van activiteiten plaats rondom de bevrijding in 1944. In onder meer Eerde, Sint-Oedenrode, Veghel en Schijndel herdenken en vieren we 80 jaar vrijheid dankzij Operatie Market Garden en Operatie Pheasant.

Evenement aanmelden

Deel jouw evenement in Brabant!

Brabant Herinnert is op zoek naar unieke verhalen en events bij jou in de buurt!
Wil je jouw locatie of event aanmelden voor publicatie op de website van Brabant Herinnert?

Dat kan via onze partner VisitBrabant. Meld je  WO2 evenement en/of locatie aan bij VisitBrabant en verschijn ook in de Brabant Herinnert agenda.