Logo Brabant Herinnert

Musea

Ga er op uit met je familie en vrienden en ontdek onze partner musea in Noord-Brabant. Ga terug in de tijd en ontdek de vele inspirerende geschiedenisverhalen over de Tweede Wereldoorlog die nog altijd tastbaar en voelbaar zijn.

Nationaal Monument Kamp Vught

Het herinneringscentrum van Nationaal Monument Kamp Vught verteld over het ontstaan van het kamp en over het nationaalsocialisme tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

Het museum presenteert de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Zie hoe het zover heeft kunnen komen dat in vijf jaar tijd meer dan vijftig miljoen mensen hun leven verloren.

Biesbosch MuseumEiland

Nationaal Park de Biesbosch een hemel voor natuurliefhebbers. Het Biesbosch MuseumEiland toont de historie, het heden en de toekomst van dit gebied, maar laat vooral ook zien hoe de mens het gebied heeft vormgegeven.

Maczek Memorial Breda

In Breda vind je het Generaal Maczek Memorial, aangrenzend aan het Pools Militair Ereveld. Dit memorial biedt ruimte voor erkenning en herdenking van de bijdrage die de Poolse strijders hebben geleverd aan onze vrijheid.

 

Museum Bevrijdende Vleugels Best

Bevrijdende Vleugels vertelt het heftige verhaal van – onder meer – de bevrijding van Zuid-Nederland aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Bevrijdende Vleugels ligt op het terrein in het gebied waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden tijdens de Operatie Market Garden.