Logo Brabant Herinnert

Educatie

Brabant Herinnert krijgt regelmatig de vraag naar educatieve programma’s en materialen over de Tweede Wereldoorlog. Brabant Herinnert ontwikkelt zelf geen educatiepakketten omdat deze inhoudelijke kennis bij onze partners en andere (lokale) partijen ligt. Daarom verwijzen wij je -hieronder- graag door naar het beschikbare (Brabantse) WOII educatieaanbod.

Wil je zelf meer informatie over de mogelijkheden van Brabant Herinnert? Stel je vraag in een e-mail gericht aan info@brabantherinnert.nl.

Erfgoed Brabant

Wat is het je waard?

In dit educatieproject gaan leerlingen van groep 7 en 8  en de onderbouw van het voortgezet onderwijs met elkaar in gesprek over morele dilemma’s in de Tweede Wereldoorlog. Deze dilemma’s zijn gebaseerd op waargebeurde historische gebeurtenissen die lokaal zijn uitgewerkt. Het lesmateriaal is in meerdere gemeenten te verkrijgen. Kijk voor een lijst met uitleenpunten op: Wat is het je waard? – Erfgoed Brabant Academie

Maczek Memorial Breda

De waarde van vrijheid!

De waarde van vrijheid levend houden, hoe kun je daar mee beter beginnen dan bij de jeugd? Het Maczek Memorial Breda heeft daarvoor o.a. een lessenpakket samengesteld voor de leerlingen van de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs. Naast het lessenpakket bieden zij een interactiefprogramma op locatie aan, waar we onder andere een film vertonen, een rondleiding geven in het Memorial en buiten op het Poolse Ereveld en het gesprek aangaan met de leerlingen. Geïnteresseerd? Ga voor meer informatie naar de website van Maczek Memorial Breda.

Fotocredits: Jan van de Ven

Nationaal Monument Kamp Vught

Educatief aanbod

Maak kennis met leerlingen van een Tilburgse klas uit 1940. Tijdens de oorlog krijgen zij op verschillende manieren met Kamp Vught te maken. Kijk de film op school en bezoek de authentieke plek.

Het educatief aanbod ‘Kamp Vught in de klas’ bestaat uit een rondleiding over het kampterrein, usb-stick met film, 32 lesbrieven, docentenhandleiding en is bestemd voor leerlingen vanaf groep 7 en scholieren in het voortgezet onderwijs.  Bekijk alle mogelijkheden voor groepsbezoek via https://www.nmkampvught.nl/ of mail naar info@nmkampvught.nl