STUDIO HERINNER

Een rondreizende studio

Tot en met 2025 kom je Studio Herinner in heel Brabant tegen (en misschien ook wel daarbuiten). Met die studio trekken we namelijk de provincie door om te achterhalen wat ‘herdenken’ en ‘herinneren’ betekenen voor Brabanders vandaag. Wat het betekent voor jou. We zijn op zoek naar je verhalen, gedachten, je mening en de vragen die je hebt.

De Tweede Wereldoorlog herdenken

De Tweede Wereldoorlog. Nu bijna tachtig jaar geleden. We kregen er les over op school. We zagen de films en documentaires. We lazen de boeken en dagboeken. We leerden dat het zo erg was, dat we het nooit moeten vergeten. Maar hoe doe je dat?
Dat herinneren is niet vanzelfsprekend. Zeker niet als je jong bent, of als je hier nog niet zo lang woont, of een oorlog kent die nu jouw voortuin teisterde. Vandaar onze vraag: ‘wat betekent herinneren voor jou?’

 

Wat betekent herinneren voor jou?

We gaan deze vraag de komende jaren onderzoeken door het erover te hebben. Op allerlei manieren, op allerhande plaatsen en met zoveel mogelijk mensen. We denken dat dat indrukwekkende momenten oplevert, dat we problemen tegenkomen en bijzondere ontmoetingen meemaken.

We gaan het allemaal samen beleven. Want we willen alles met je delen. Aan het einde van de reis van Studio Herinner vertellen al die geschiedenissen, gedachten en gesprekken een verhaal van Brabant dat herinnert. Een beetje van ieder voor zich en een beetje van ons allemaal.

Waar kom
je ons tegen?

Je ziet ons op evenementen, waar we samen met Brabant Herinnert verhalen ophalen. Je komt ons tegen op herdenkingen, tijdens speciale gebeurtenissen, of omdat we hoorden dat iemand in de buurt iets interessants te vertellen heeft.

Je vindt ons online, op Instagram en TikTok delen we de dagelijkse verwonderingen, op YouTube vertellen we wat langere verhalen en in onze podcast Studio Herinner interviewen we veel van de mensen die we ontmoeten.

Installatie van herinneren

Met het ophalen van de verhalen, het geven van een nieuw perspectief en het hervertellen, bouwen we, namens Brabant Herinnert aan een interessante tentoonstelling. Daar zijn we tot 2025 mee bezig. We geven alle verhalen een plek in die tentoonstelling. Dus ook het jouwe! Daarnaast maken we een boek dat tachtig levensveranderende verhalen bundelt.

Studio Herinner op bezoek

Ben of ken jij iemand met een bijzonder verhaal of evenement? Ben je nieuwsgierig naar Studio Herinner en het programma van Brabant Herinnert? Of denk je dat de Studio bij jou of jouw club op bezoek moet komen? Mail ons!