Herdenkingsconcert Bevrijding Meierijstad

Op zaterdag 16 november geeft het Koninklijke Luchtmacht Orkest een concert in Theater de Blauwe Kei in Veghel. Om de bevrijding van Meierijstad te herdenken. Het concert begint om 20.15 uur. 

De Koninklijke Luchtmacht viert 80 jaar Vrijheid. Een mijlpaal die niet onopgemerkt voorbijgaat. In een tijd waarin de vrijheid, eens zo zwaar bevochten, opnieuw onder druk staat, is het nog belangrijker om stil te staan bij dit kostbare goed.

Luchtmachters delen met een hart vol trots de verworvenheden van vrijheid, terwijl ze het publiek meenemen op een emotionele reis langs de route van de bevrijders. De avond begint met een krachtige situatieschets van de laatste oorlogsdagen en het majestueuze geluid van Lancasters die overvliegen. Van daaruit ontvouwt zich een meeslepende reis naar een uitbundige en feestelijke finale, waarbij videobeelden en verhalen de essentie van vrijheid tot leven brengen.

Op een bijzonder moment langs de route van de bevrijders wordt de gemeente Meierijstad aangedaan. Op dat betekenisvolle ogenblik zoomt de kaart in op Meierijstad. Een lokale spreker stapt naar voren, begeleid door het krachtige geluid van het Orkest Koninklijke Luchtmacht, om een opmerkelijk verhaal te delen over de vrijheid in Meierijstad en de onschatbare waarde ervan voor de gemeenschap. Een verhaal dat de aanwezigen verrast en inspireert, en hen herinnert aan de onverwoestbare kracht van vrijheid.

Een samenwerking van de gemeente Meierijstad en de Koninklijke Luchtmacht.

Contact

Verlengde Noordkade 11

5462 EH Veghel

Wanneer

16 november 2024 20:15

Toegang en prijzen

Toegang €8.80