Vrijheidsconcert Heusden

VRIJHEIDSCONCERT HEUSDEN – 80 JAAR VRIJHEID HEUSDEN
Het Groot Dwergonisch Mannenkoor en Het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen organiseren op 17 november 2024 twee Vrijheidsconcerten voor de inwoners van onze gemeente. 80 Jaar leven in vrijheid moet muzikaal gevierd worden. De insteek voor het concert is het streven naar een meer inclusieve samenleving, waarbij iedereen gelijke kansen heeft in onze maatschappij.

Aan de hand van vier thema’s zullen het Symfonisch Blaasorkest van Harmonie Drunen o.l.v. Johan Smeulders en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor o.l.v. Ton van Baest 80 jaar vrijheid muzikaal verwoorden: herdenken, verbinden, vieren, vooruit kijken.

150 muzikanten en koorleden staan op één podium. De jeugdburgemeesters komen aan het woord, er is aandacht voor de vluchtelingen in de gemeente en dat geldt ook voor de veteranen in Heusden. De winnaars van de gedichtenwedstrijd over Vrijheid i.s.m. Bibliotheek Heusden en het d’Oultremontcollege laten hun prijswinnend gedicht horen. Daarnaast zijn er nog een aantal randactiviteiten. De presentatie is in handen van wethouder Jeroen van den Bosch.

Er zijn twee uitvoeringen van het Vrijheidsconcert, om 13.00 uur en om 15.30 uur. Kaarten van € 10,00 zijn vanaf 1 september te verkrijgen bij De Voorste Venne. Door deze lage toegangsprijs te hanteren, willen we een zo breed mogelijk publiek in twee volle zalen van de Voorste Venne verwelkomen.

Contact

Anton Pieckplein 71

5152 LZ Drunen

Stuur een e-mail
0416374478
Bezoek de website

Wanneer

17 november 2024 13:00 - 17:00

Toegang en prijzen

Toegang €10.00