Logo Brabant Herinnert

Geslaagde Brabant Herinnert Inspiratiedag

24-11-2023Nieuws

Donderdag 2 november was een dag vol inspiratie en het smeden van waardevolle verbindingen tijdens de Brabant Herinnert Inspiratiedag! Graag geven we je hier een korte samenvatting van deze dag.

”De uitdaging is om te zoeken naar een vorm van vieren en herdenken, die recht doet aan het verleden, die verschillende generaties en doelgroepen betrekt en met elkaar verbindt, die de aandacht vestigt op de dreigende gevolgen van actuele oorlogshandelingen en die bovenal hoop biedt voor de toekomst.”  – Burgemeester Theo Weterings

Een ochtendprogramma vol inspiratie

Burgemeester Theo Weterings van Gemeente Tilburg opende de ochtend met een hartelijk welkom. Gemeenten deelden hun lokale plannen met de aanwezigen en Jeroen van den Eijnde, Arnoud-Jan Bijsterveld en Floor Snels spraken over hun lopende projecten in samenwerking met Brabant Herinnert.

Verder gaf Caroline Belt praktische handvaten waarmee je meteen aan de slag kan:

  • Meld jouw evenement aan voor de agenda van Brabant Herinnert
  • Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Deel ook je eigen nieuwsitems, uitnodigingen en oproepen met ons via info@brabantherinnert.nl zodat wij deze kunnen doorplaatsen waar relevant
  • Volg ons op Social Media en gebruik #BrabantHerinnert in je eigen communicatie
  • Gebruik de gratis toolkit in je communicatie en lift mee op de marketing van Brabant Herinnert
  • Informeer ons over de activiteiten die je organiseert zodat we plannen op elkaar kunnen afstemmen

De ochtend werd afgesloten met een inspirerende talk door Sahar Shirzad. Met haar talk wist ze de aanwezigen op verschillende manieren te raken. Ze benadrukte de waarde van herdenken en vrijheid in de hedendaagse wereld, ze ging in gesprek over herdenken als ritueel, onderstreepte het belang van naastenliefde en riep op om in gesprek te gaan met de hedendaagse kinderen van de oorlog.

In de middag aan de slag met partners uit het veld

Tijdens de lunch werd het gesprek over vrede en vrijheid voortgezet in het kader van de vrijheidsmaaltijden en onder het genot van de vrijheidssoep van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

In het middagprogramma namen Jan Speelman en Olga Raaymakers van Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Erwin van Hasselt van de Podwalk app, Amy van Son van Helmen Vol Verhalen, Peter Kruk van Stichting Liberation Route Europe, Veronique de Kort van VisitBrabant Routebureau en Teun Pelleboer van Nationaal Comité 4 en 5 mei de deelnemers mee in diverse inspirerende workshops. De presentaties van deze workshop kunt u vinden via de volgende link: presentaties workshops.

Share This