Herdenkingsweekend Market Garden: Speciale activiteiten in Oorlogsmuseum Overloon

14-09-2023Nieuws

Herdenkingsweekend Market Garden: Speciale activiteiten in Oorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon, gelegen in het hart van Brabant, staat op 16 en 17 september volledig in het teken van de herdenkingen rondom Market Garden. Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd, en Brabant Herinnert is verheugd te melden dat ook in ons museum bijzondere evenementen plaatsvinden.

Modelbouw bij Twenot

Op zondag 17 september is het weer tijd voor de jaarlijkse landelijke Twenot bijeenkomst. Hierbij zullen diverse (militaire) modelbouwclubs uit zowel binnen- als buitenland hun indrukwekkende modellen presenteren aan het publiek. Bezoekers kunnen genieten van stands waar handelaren hun producten aanbieden en waar modelbouwers live hun kunsten vertonen. Het precisiewerk van deze hobby zal voor iedereen zichtbaar zijn. Daarnaast wordt er een speciale modelwedstrijd georganiseerd met Market Garden als thema. De winnaar wordt aan het einde van de dag bekendgemaakt.

DKW Meeting

Voor de motorliefhebbers is er op zondag 17 september, van 11 uur tot 17 uur, een speciale DKW-dag in het museumpark. Eigenaren van een (voor-)oorlogse DKW motorfiets kunnen hun voertuig tentoonstellen bij de ingang van het horecaterras. Hier kunnen zij andere eigenaren ontmoeten, ervaringen delen en wellicht samen sleutelen aan hun motorfietsen. Bezoekers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen aan de DKW motorfietsbezitters en meer te leren over deze historische voertuigen.

Het Oorlogsmuseum Overloon is tevens de trotse bezitter van drie DKW motorfietsen: de DKW NZ 350, DKW NZ 350-1 en DKW RT 125. Speciaal voor de DKW-dag worden deze drie motorfietsen gezamenlijk tentoongesteld in het diorama van Bastogne.

 

Share This