Lezing Samuel (Miel) Andriesse: Een Ontroerend Verhaal van Overleven

20-02-2024Nieuws

Lezing Samuel (Miel) Andriesse: Een Ontroerend Verhaal van Overleven

Op zondag 3 maart, om 14.30 uur, deelt Samuel (ook bekend als Miel) Andriesse zijn aangrijpende verhaal op het podium van Het Hornemann Huis. Samuel werd geboren op 28 juni 1942 in Eindhoven, als zoon van Nathan en Clara, te midden van de grimmige realiteit van de Holocaust. Als baby werd hij liefdevol verzorgd door de familie Verhees in Helmond, die hem bescherming bood tegen de meedogenloze hand van de nazi’s.

Onder de schuilnaam Miel groeide Samuel op, omringd door de warmte van zijn gastgezin, terwijl zijn biologische ouders in november 1943 werden ontdekt en gearresteerd door de Sicherheitsdienst (SD). Verraden en gevangengenomen, werden ze snel naar Auschwitz gedeporteerd, waar hun levens tragisch eindigden.

Het verhaal

Dit ontroerende verhaal van overleven en veerkracht wordt gepresenteerd als onderdeel van het pop-up oorlogsmuseum in Het Hornemann Huis, gelegen aan de Hurksestraat 42-20. Het museum zal open zijn voor het publiek tijdens het weekend van 2 en 3 maart, van 13.00 tot 17.00 uur, evenals elke vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, en bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze gedenkwaardige ervaring van reflectie en herinnering.

Share This