Documentaire ‘Stemmen van naoorlogse generaties’ I 21 maart 19.30 uur I Nationaal Monument Kamp Vught

26-02-2024Nieuws

Film ‘Stemmen van naoorlogse generaties’

Donderdag 21 maart om 19.30 uur Nationaal Monument Kamp Vught

De documentaire ‘Stemmen van naoorlogse generatie: hoe oorlog en koloniaal verleden doorwerken’ werpt middels interviews een licht op de ervaringen van naoorlogse generaties uit voormalig Nederlands-Indië. Deze stemmen vinden expressie in literatuur, voordrachten en kunst. Nationaal Monument Kamp Vught presenteert de film op 21 maart, de gedenkwaardige dag waarop in 1951 de eerste boot met Molukse KNIL-militairen aanmeerde in Rotterdam. Simone Berger en Armando Ello, beiden met Indische wortels, zullen de film introduceren en in gesprek gaan met het publiek.

Vanaf 1951 werden KNIL-militairen met hun gezinnen ondergebracht in de barakken van voormalig Kamp Vught, destijds bedoeld als ’tijdelijke’ verblijfplaats. De namen van de boten, waaronder Kota Inten (de eerste en laatste boot), prijken op de straatnaamborden in Lunetten in Vught; ooit een woonoord, nu een wijk waar nog steeds nazaten van de eerste generatie wonen. Deze geschiedenis wordt belicht in de nevenlocatie Barak 1B van Nationaal Monument Kamp Vught.

Reserveringen

Het museumcafé van Nationaal Monument Kamp Vught is op 21 maart geopend vanaf 19.00 uur voor koffie/thee. Het programma begint om 19.30 uur; het nagesprek eindigt om 21.40 uur. De entree bedraagt € 7,50; reserveren is noodzakelijk via nmkampvught.nl of kun je vinden door te klikken in onze Brabant Herinnert agenda.

Share This