Lezing “Christo Stefanoff, Vergeten Schilder van Oorlog en Vrede”

In het kader van deze expositie verzorgt Frans Wauters een lezing over het leven van de Poolse schilder Stefanoff, zijn tijd in Breda en zijn connectie met de Polen. Tevens wordt een gedegen achtergrond geboden aan de in de expositie getoonde werken.

Professor Christo Stefanoff kwam in 1946 met de 1e Poolse Pantserdivisie van Maczek naar Breda. Tijdens zijn jaren in Breda creëerde deze Poolse schilder een aantal krachtige beelden van de moedige heldendaden van Poolse burgers en soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog.  De tentoonstelling toont de belangrijkste werken.

Frans Wauters is geboren in Breda onder een schilderij van Stefanoff en opgegroeid tussen zijn werken. Stefanoff woonde vlak na de oorlog een tijd bij de (groot)ouders van Frans in Breda en betaalde in die tijd zijn kost en inwoning met schilderijen.

Frans onderzoekt al twee jaar het leven en werk van Stefanoff, heeft het oude atelier van Stefanoff in Canada bezocht, werkt aan een uitgebreide biografie, verzamelt en catalogiseert zijn werk en is oprichter en voorzitter van de Stichting Christo Stefanoff.

Contact

Ettensebaan 17 A

4812 XA Breda

Stuur een e-mail
0763036270
Bezoek de website

Wanneer

3 oktober 2024 19:30 - 21:30

Toegang en prijzen

Toegang €5.00