Brabant Remembers Living History AR-App

De Tweede wereldoorlog heeft Brabant ontelbare uiteenlopende verhalen bezorgd. En zowel angstige als hoopvolle momenten hebben er geschiedenis achtergelaten. In een aangrijpende Augmented Reality App brengt Brabant Herinnert deze geschiedenis nu tot leven.

Herbeleef de verhalen van mensen in oorlogstijd in Brabant en bezoek de plek waar hun leven ingrijpend is veranderd. Voel de twijfel, de angst, de hoop en de moed van de mensen die keuzes moesten maken met levensveranderende gevolgen voor zichzelf en anderen.

De app laat jou direct in de persoonlijke verhalen stappen. Vanuit huis, of op de locatie waar iemand een levensveranderende keuze moest maken. Hier word jij nu voor de keuze gesteld.

De app is gratis te downloaden voor Iphone en Android toestellen.

Wereldprimeur: WOII verhalen komen tot leven in 3D

Combinatie van storytelling en de nieuwste (video)technologieën brengt herinnering aan de Tweede Wereldoorlog in de belevingswereld van jongeren via de Living History AR app.

In de Living History AR app  worden persoonlijke WOII-verhalen met augmented reality verbeeld en extra invoelbaar gemaakt. Met de start van de Maand van de Vrijheid 2021 is deze app verrijkt met vijf nieuwe ervaringen, die de gebruiker door toepassing van de allernieuwste techniek mee terugnemen in de tijd. De gebruiker wordt ondergedompeld in de wereld van toen, waarin acteurs het oorlogsverhaal vertellen en naspelen. Allerlei visuele en auditieve effecten zorgen voor een ervaring met grote impact. Deze ‘tijdreis’ kun je beleven vanuit iedere locatie wereldwijd zowel in het Nederlands als in het Engels. Een wereldprimeur, die naadloos aansluit op de belevingswereld van jongeren.

Klik hier voor het persbericht over de app lancering

Kijk achter de schermen

In de door Dutch Rose Media en 4DR Studios ontwikkelde AR app van Brabant Herinnert is voor het eerst een combinatie van AR Portals, Volumetric Video Capturing en photogrammetry toegepast. Bekijk hier de making of van deze 5 nieuwe AR-belevingen en zie hoe de verhalen door gebruik van de nieuwste technieken tot leven komen.

Making of de AR-App

Meer dan 40 acteurs werkten mee aan de AR App Brabant Remembers – Living History. In 2019 werden 11 verhalen d.m.v. Augmented Reality opnieuw tot leven gebracht op de locaties waar zij zich tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben afgespeeld. Bekijk hier de making of en krijg een uniek kijkje achter de schermen.